Nazomer in Bordeaux

Deze nazomer bezocht ik samen met mijn vriend de stad Bordeaux. De meeste mensen denken bij Franse steden al snel aan Parijs, Marseille, Nice en Cannes. Als je echter een aangename plaats wilt ontdekken in Zuid-Frankrijk met lekker eten, drinken, cultuur én een autovrij centrum, dan is Bordeaux dé plek om te vertoeven. Ontdek hier enkele sfeerbeelden van de citytrip.

We geraakten er vlot met een Thalys (geen bagagezorgen) en logeerden in het centrum van Bordeaux in hotel Normandie. Tijdens de zomermaanden kan je iedere zaterdag zelfs rechtstreeks reizen van Brussel-Zuid naar Bordeaux en terug.

Enkele hotspots

De Bordeaux streek is natuurlijk ook beroemd om zijn wijnen. We grepen de kans en proefden verschillende bordeaux wijnen in de talrijke cafés. In het centrum in Le Bar à Vin kan je ook topwijnen proeven aan lage prijzen, aangezien deze bar geen winst berekent op de verkoop. Dit is in samenwerking met de wijnmakers om nieuwe wijnen te promoten. Je kan er ook een workshop wijnen proeven meepikken.

Andere mooie plaatsen zijn le Miroir d’eau, de winkelstraatjes in het centrum, la Cité du Vin, de kust van Bordeaux, enz…

Op de kaart:

Een plezier om te ontdekken en ideaal voor een citytrip!

Scroll naar boven